Jestem absolutną fanką serników i czekolady. Co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości. Stąd to cudowne połączenie! Sernik, czyli nabiał to źródło wapnia i tryptofanu odpowiedzialnego za nasz dobry nastrój. Ponadto wpływa on również na ilość wytwarzania w organizmie melatoniny, co przyczynia się do poprawy jakości snu.A brownie? Czekolada to naturalny i najlepszy antydepresant! Jest to więc przepis na DOBRY NASTRÓJ, bez wyrzeczeń! Bo choć będzie słodko, to bardzo zdrowo, sycąco i w 100 % keto.
2 miarki odżywki o smaku waniliowym lub truskawkowym
Wykonanie
Piekarnik rozgrzej do 175 stopni Celsjusza. Przygotuj formę o wymiarach 20/30 cm i wyłóż ją papierem do pieczenia. W rondelku na małym ogniu rozpuść pokrojone na kawałki masło wraz z czekoladą. W misce wymieszaj mąkę migdałową, kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli. W osobnej misce ubij jajka z erytrytolem na puszystą masę i dodaj przestudzoną rozpuszczoną czekoladowę, a następnie suche składniki. Powstałą masę wyłóż równomiernie w formie do pieczenia. Składniki na sernik dokładnie zmiksuj i wylej na wierzch masy brownie. Cisto będzie podzielone na 15 kawałków, więc na środku każdego kawałka umieść po jednej malinie. Piecz 35 minut. Cisto jest gotowe do jedzenia zaraz po upieczeniu.